Main Güvenlik İpuçları

Güvenlik İpuçları

Password Protection

Şifrelerin önemi nedir?

ATMS, banka kartları, kredi kartları ve çevrimiçi bankacılık yoluyla sosyal medya, işler veya finansal işlemler için günlük birden fazla hesaba giriş yapabilirsiniz. Tüm bu faaliyetler, bilgisayar korsanlarını caydırmak için karmaşık ve güçlü şifreler, kişisel kimlik numaralarını (pimler), ilgili anahtarlar vb. Talep eder.

Bu siber saldırganlar, sivilceli mağdurları hedeflemektedir ve mağdurun sosyal medya platformları, banka hesapları ve daha fazlası gibi ana hesaplarına saldırmak için e-posta, telefon numarası vb. Gibi görünüşte basit kişisel verileri özler. Sosyal güvenlik bilgilerinize erişimi olan bir davetsiz misafir, gizliliğinize, tıbbi verilerinize, mülkiyet verilerinize vb. İçin ciddi şekilde yansıması olacaktır.

Bu sorunun ciddiyetini anlama ve yalnızca yetkili kişilere erişimin sağlanması, verilerinizi ve fiziksel özelliklerinizi korumak için temeldir. İkincisi, zor bir adım her zaman uygun kimlik doğrulamaları sağlar.

Çevrimiçi sistemlerin çoğu, güçlü ve karmaşık şifreler ihtiyacını vurgulayan tanımlama için şifreleri kullanır. Zayıf şifreler nedeniyle hesap girişimlerinin örnekleri olduğuna dikkat etmek önemlidir.

Güçlü bir şifre nasıl ayarlanır?

Bireyler genellikle şifrelerini, özellikle doğum tarihleri ​​ve ev numaraları gibi özel verilerinin dahil edilmesiyle, çoğunlukla daha iyi hatırlanabilecekleridir. Bu teknik doğrudan Hacker’a, hesaplarınıza kolay izin vermeyi sağlar. Şifrenizi, doğum tarihinize, sosyal güvenlik numaranıza, ev numaranıza, iletişim bilgilerine veya İngilizce Sözlük kelimelerine göre ayarladınız mı? Şimdi, bilgisayar korsanlarının giriş bilgilerinizi nasıl tahmin edebileceğini hayal edin.

Bunun yerine bir yanlış yazma kullanıyorsanız, bilgisayar korsanlarını bir dereceye kadar caydırır, ancak daha iyi koruma sağlayacak kod ifadeleri ve mnemonikleri tercih edebilir. Örneğin, ‘Iwbicoa30!’ Yerine “30 Nisan’da Kaliforniya’da doğdum! ‘Seçin. Büyük harf, küçük harf alfabe, rakamlar ve semboller de dahil olmak üzere şifre gücünü arttırmayı unutmayın. Şarkı sözlerini eklemekten kaçının ve yaygın olarak kullanılan ifadeler.

Her zaman farklı hesaplar için farklı şifreler kullanın, çünkü bilgisayar korsanları bir hesabın şifresini tahmin ederseniz, tüm hesaplarınıza erişecektir.

Aşağıda, iyi bir şifre ayarlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları bulunmaktadır:

  1. Şifrelerde kişisel veriler dahil olmaktan kaçının.
  2. Sözlük kelimeleri kullanmaktan kaçının.
  3. şifrenizi kodlanmış bir cümle veya mnemonic üzerine ayarlayın.
  4. büyük harf ve küçük harf alfabe dahildir.
  5. Bir alfabe, rakam ve sembollerin karışımını kullanın.
  6. pashrasları dahil et.
  7. Her hesap için benzersiz şifreler ayarlayın.
Şifre güvenliği nedir?

Güçlü bir şifre seçtikten sonra, şifre güvenliğini sağlamak çok önemlidir. Dizüstü bilgisayarlarda ve yanında ve diğer kolay erişilebilir bir alanda bantlanmış, masa gibi sıkça sıkça sık görülen yerlerde yerleştirmekten kaçının. Şifrelerinizi asla kimseyle paylaşmayın ve asla şifre tricksters’a cevap vermeyin.

İnternet servis sağlayıcınız (ISS) tarafından sağlanan kimlik doğrulama işlemlerinden, Kerberos, ortak anahtarın şifrelemesi veya meydan okuma / yanıt hizmetleri olan sistemleri seçin.

Bir ‘şifreyi hatırla’ seçeneğini sağlayan platformlara rastlamış olabilirsiniz. Bu platformların farklı koruma derecelerine sahip olduğunu not etmek önemlidir. Örneğin, e-posta platformları, giriş bilgilerinizi bilgisayarınızdaki bir metin dosyasına kaydedin, hesap kapılarınızı bilgisayarınıza erişen herkese dolaylı olarak açar.

Özellikle halka açık cihazlarda, yapıldıktan sonra her hesaptan her zaman çıkış yapmak esastır. Bu bilgiler Apple’ın anahtarlık veya Palm’un güvenli masaüstünü kullanarak korunabilir.

Bir saldırgan hala bilgilerinize ihlal edebilse de, bu yöntemler bunu yapmaları için zorlaştırabilir.

USB Drive Usage

USB sürücü güvenlik sorunları nelerdir?

Boyutları, kullanılabilirliği ve uygun fiyatlı, USB sürücüleri, bilgisayarlar arasında bilgi depolamak ve aktarmak için en yaygın ve ünlü cihazlardan biridir. Bu çok yönleri de davetsiz misafirlere fayda sağlayabilir.

Bilgisayar korsanları, bir USB sürücüsünün bilgisayara yerleştirilmesini tespit eden ve ardından bu kötü amaçlı yazılım koduyla sürücüyü enfekte eden bir kötü amaçlı yazılım koduyla işletim sistemine bulaştırabilirler. Şimdi, USB sürücü başka bir cihaza takılıysa, diğer sisteme de enfekte olur. Eğer durdurulmazsa, döngü devam eder.

İkincisi, bir bilgisayar korsanı, belirli bir sisteme erişimi varsa, bilgisayar sistemlerinden hassas verileri çıkarmak için USB sürücülerini kullanabilir. Dahili bellek, bilgisayarı kapattıktan birkaç dakika boyunca aktif kaldığından, kapatılmış sistemler de saldırıya uğrayabilir.

Veriler yedeklenmediyse, USB sürücüsünün kaybı, kayıtlı tüm verilerin kaybına neden olabilir ve eğer korunmazsa, saldırganlar bu park edilmiş verilere erişebilir.

Veri güvenli tutmak nasıl?

Hem USB sürücünün hem de ilgili PC’nin güvenliğini sağlamak için aşağıdaki adımları izleyin:

Güvenlik – USB sürücünüzde ve bilgisayarınızda karmaşık ve güçlü şifreler ayarlayın. Güvenli ve güncel bir yedekleme sağlayın.

sürücü kullanır – İş ve kişisel kullanım için farklı USB sürücülerini ayarlayın. Değiştirilebilir şekilde kullanmaktan kaçının.

Yazılım güncellemeleri – Kötü amaçlı yazılımlardan, ransomware veya casus yazılımlardan gelen tehditleri önlemek için, bilgisayarınızın virüsten koruma yazılımını düzenli olarak güncelleyin.

Bilinmeyen USB – Güvenlik nedeniyle kişisel bilgisayarınızda bilinmeyen bir USB sürücüsü kullanmaktan kaçının.

Devre Dışı Bırak Autorun – Autorun Devre Dışı Bırakma, USB sürücüsünün bilgisayarınızda otomatik olarak açılmamasını sağlayacaktır.

Social Media Safety

Sosyal medya platformları nelerdir?

Sosyal medya platformları veya sosyal ağ siteleri, kullanıcılarına bir bağlantı platformu sunar. “Arkadaşın arkadaşı” siteleri olarak bilinen bu platformlar, topluluklardaki bireylerin iletişim yoluyla bağlandığı sosyal bilgi alma fikrinde kökenlerine sahipler.

Sosyal ağ platformlarına katılma amaçları, iş beklentileri, iş, eğitim, arkadaşlıklardan romantik ilişkilere kadar değişebilir.

Farklı platformlar farklı hizmetler sunar. İki ortak yönü, seçilen kişisel veri ve iletişim hizmetinin paylaşımını içerir – mesajlaşma, sohbet grupları, e-posta. Birçok platform, diğer ve kendi kendini tanıtma seçeneklerini aramayı teklif eder.

Güvenlik riskleri nelerdir?

Yukarıda belirtildiği gibi, sosyal ağlarda olmak, bazı kişisel verileri paylaşmak ve diğer kullanıcılarla iletişim kurmak anlamına gelir. Bireyler genellikle bu sitelere indirgenmemiş güven verir ve kişisel bilgileri korunabileceklerden daha fazlasını sunar, sonunda hesaplarını riske atar, ardından hassas verilerini tehlikeye atarlar.

Bu platformlardaki bazı kullanıcılar, verilerinizi zararlı amaçlarla daha fazla kullanabilen bilgisayar korsanları, avcılar ve siber saldırganlar olmayı kanıtlayabilir. Kötü niyetli niyetleri olan bu insanlar, profil bilgilerinize göre sahte bir profil oluşturabilir ve blackmailing için veya arkadaşınızın daire için kullanın.

Mevcut ikametgahınız, beğenileriniz ve hoşlanmalarınız gibi veriler ve arkadaşlarınız, sahte profil oluşturma ve arkadaşlarınızla ilişkileri kurmak için saldırganlar tarafından kötüye kullanabilirler, hatta hassas veri ve finansal bilgileri çıkarmak için size yaklaşmak için arkadaşınızı bile takas ederiz.

Kötü amaçlı kodların sosyal medya platformlarındaki dağılımı, tehlikeli güvenli görünümlü uygulamaların gelişmeleri ve bilgisayar introşları da bu saldırganlar tarafından da yapılabilir.

Bu sitelerde güvenlik nasıl korunur?

Yalnızca gerekli kişisel bilgileri paylaşın ve başkalarının sosyal medya platformunuzda sizinle ilgili sınırlı bilgileri paylaşmalarına izin verin.

Bilgileri paylaşmaktan kaçının, sizinle ilgili veri veya görüntüler de dahil olmak üzere, rahat değilsiniz. Online yayınlandıktan sonra, bilgileriniz, silinmiş olsa bile, önbelleklerde saklanır.

Dikkatli kalın – yabancılar ve gizli saldırganlar sizinle sosyal medya sitelerinde çeşitli şekillerde iletişim kurmaya çalışacaktır. Uyarıya uğramak ve aşırı iletişimden kaçının ve herhangi bir bilginin paylaşılması.

Araştırma – Web’deki her bilgi parçası inanılmamaktadır. Uygun araştırma yapmanız ve önlem alınması önerilir.

Gizlilik – Sitedeki mevcut gizlilik ayarlarını ayarlayın ve izleyin ve üçüncü taraf uygulamalarından kaçının.

Şifreler – karmaşık ve güçlü şifreler kullanın.

Antivirüs – Antivirüs yazılımınızı düzenli olarak güncelleyin.

Bu sitelerdeki en savunmasız çok çocuktur ve ebeveynler onları riskler ve siber güvenlik konusunda eğitmelidir.